Onze scholen maken deel uit van Stopoz. Stopoz staat voor Stichting Openbaar Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland. Deze zelfstandige stichting vormt het bestuur van negen openbare basisscholen: de Vondelschool, de Bornwaterschool, de Julianaschool en de Sparrenbosschool in de gemeente Bloemendaal, de Margrietschool in Halfweg, de Voorwegschool en de Crayenesterschool in Heemstede en de Duinroos en de Hannie Schaftschool in Zandvoort.

Ouders kiezen de school voor hun kinderen. Meestal valt de keus op een school in de buurt.
Omdat elk kind uniek is, en elke school zijn eigen karakter heeft, is een goede oriƫntatie belangrijk. Stopoz raadt ouders aan om de websites van de scholen te bekijken, schoolgidsen te lezen en een bezoek aan de school te brengen. Laat u vervolgens informeren bij de school hoe u uw kind(eren) kunt aanmelden.

Een Stopoz-school kenmerkt zich door onderling respect tussen leerlingen, personeel, ouders en verzorgers. Wij stimuleren ouders en verzorgers om actief te participeren in de school. Dit komt het contact en een heldere communicatie altijd ten goede. Elke school heeft ook een medezeggenschapsraad (MR). Hierin kunnen ouders meedenken en meebeslissen over belangrijke schoolzaken.

Lees meer over Medezeggenschap.